Oliva V Melanio Robusto – Szivar Teszt

Oliva V Melanio

Szivar neve: Oliva V Melanio Robusto


A V vonalról már korábban megírtuk, hogy zseniális, a Melanio-ról pedig még ennél is csak jobbat mondhatunk, mert egyszerűen tökéletes. A szivart Melanio Oliva tiszteletére hozták létre, aki elsőként a családban dohánytermesztéssel kezdett el foglalkozni még az 1800-as években, a kubai Pinar Del Rió térségben.

Nagyon szép, csokoládébarna borítólevele kellemes, lágy tapintású és a box pressed formának köszönhetően még inkább felcsigázza az embert.

Hideg kóstolásra földes jegyek, valamint kakaóporra emlékeztető ízek jönnek elő, egy nagyon pici fahéjjal karöltve.

Gyújtás után rendkívül könnyed, lágy ízek, mogyoróskávé, pirított mandulás ízkavalkad fogad minket, majd csatlakozik hozzá egy finom kakaóbab beütés is, ami lágyan átringat minket a következő harmadba.

A második harmadban megjelenik a fűszeresség, ami nagyon szépen kíséri a lágy, krémes kávés és csokoládés ízkombinációt.

A harmadik harmadra egy kellemes eszpresszót idéz fel bennem minden egyes szippantás, amit egy kis omlóskeksszel kísérek.

Mondani sem kell, de tökéletes a szelelése, és szépen egyenletesen ég, hamuja kicsit sötétszürke, tartós, füstje elégséges.

Tökéletesen megkonstruált szivar szinte olyan, mintha az ember a kedvenc desszertjét fogyasztaná, egyszerűen ez a New World szivarok egyik non plus ultrája. Kezdőknek nem ajánlott, de a tapasztaltabb szivarosoknak, ha még nem próbálták, itt az ideje, és a “kubafanatikusoknak” sem ajánlott ezen szivar mellőzése.


További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz, illetve az itthon megtalálható Oliva szivarokról itt írtunk bővebben:

Szivar újdonságok Magyarországon 3. rész – Oliva Cigars

Amennyiben szeretnél saját teszteket beküldeni ide kattintva megteheted:

Szivar hozzáadás