Újabb ázsiai regionális kiadást jelentettek be

Január elején a Pacific Cigar Co. két vacsorát rendezett az ázsiai kubai szivarterjesztő 30. évfordulója alkalmából. Ezeken a hongkongi vacsorákon a vendégek megkapták a cég két legújabb Edición Regional kiadását, a Sancho Panza El Rey-t és a korábban be nem jelentett Diplomáticos PCC 30. Anniversary-t.

A Sancho Panza El Rey 192mm hosszú, 38-as gyűrűméretű Lancero, ami Kubában Laguito No.1 néven ismert. Ez az első alkalom, hogy a Sancho Panzát ilyen méretben adják ki. 25 darabos kiszerelésben kerül forgalomba a Pacific Cigar Co.gondozásában.

A Diplomáticos PCC 30. Anniversary 140mm hosszú, 56-os gyűrűméretű robusto, amely méretet Kubában mint Aromosos említenek. Ez a méret korábban már előfordult a Hoyo de Monterrey Le Hoyo de Rio Seco-nál. Összesen 3000 darab, 30 szálat tartalmazó doboz kerül forgalomba.

Pontos megjelenési dátumról még nincs információ.

Az Edición regionális programot a Habanos S.A. kínálja a legnagyobb importőreinek. Általában a forgalmazók évente választhatnak egy szivart, amely csak és kizárólag az ő régiójukban kerül forgalomba, bár már arra is volt példa, hogy egy régió egy adott évben két Edición Regional kiadást is megjelentetett. A szivarok kiválasztásánál kikötés, hogy nem származhat a Habanos S.A. „Globális Márkái” – azaz a Cohiba, Partagas, Montecristo, Bolivar – közül és olyan méretűnek kell lennie, amelyet jelenleg nem forgalmaznak a piacon. Gyakran előfordul, hogy a kiválasztott szivar nem az adott évben jelenik meg, hanem egy, vagy akár több év csúszással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük