Új Plasencia szivarok érkeztek Magyarországra

Plasencia Ehtefal Qatar LE 2022

Egyszerre két újdonság is megjelent a hazai trafikok polcain.

Bővült a Plasencia az Alma Fuerte Colorado Claro sorozat

A Plasencia Alma Fuerte Colorado Claro 2020-ban debütált és a magyar piacot is meghódította a 152mm hosszú, 60-as gyűrűméretű, hatszögletű kialalkítású szivar. A sorozat új tagja a Plasencia Alma Fuerte Colorado Claro Eduardo I nevet viseli. A 160mm hosszú, 54-es gyűrűméretű újdoság box pressed formában érkezik. A szivar Nicaraguai puro, azaz csak és kizárólag Nicaraguai dohánylevelet tartalmaz, borítólevele több mint 10 évig érlelt Colorado Claro, ami Jalapa térségéből származik.

A szivar neve Eduardo Plasenciát idézi meg, aki 1865-ben elhagyta a Kanári-szigeteket és Kubában telepedett le, és ő lett a Plasenica család első tagja, aki dohánytermesztéssel kezdett el foglalkozni.

Az Alma Fuerte sorozat többi tagjához hasonlóan a cég nicaraguai gyárában készül, Estelíben.

  • Plasencia Alma Fuerte Colorado Claro Eduardo I (160mm x54)

Plasencia Alma Fuerte Colorado Claro Eduardo I

Plasencia Ehtëfal egy igazán exkluzív szivar

Az újdonság novemberben debütál a futball világbajnoksággal egyidőben Katarban. A szivar neve arabul, احتفال (Ehtëfal), ami “ünneplést” jelent. Csak Toro méretben (152mm x52) elérhető, amiben a Jalapáról származó sun-grown borítólevél veszi körbe a több mint 10 évig érlelt Hondurasról és Nicaraguából származó kötő-, és töltőleveleket.

„Ezzel a különleges keverékkel a Plasencia család azt szeretné megünnepelni, hogy újra találkozhatunk. Ahogyan a dohány gyökerei összeérnek és megerősödnek, úgy mi is erősebbek vagyunk együtt. A Plasencia Ehtëfallal szeretnénk megünnepelni ezt a jelentős eseményt, amely Katarban zajlik, ahol újra együtt ünnepelhetnek az emberek.” – mondta Nestor Andrés, a Plasencia gyár vezetője.

Összesen 5000 darab, 10 szálat tartalmazó doboz került forgalomba. Szerencsére már itthon is elérhető ez a különlegesség.

  • Plasencia Ehtëfal Toro (152mm x52)

Plasencia Ehtefal Qatar LE 2022

Az itthon elérhető egyéb Plasencia szivarokról itt írtunk korábban:

Szivar újdonságok Magyarországon 7. rész – Plasencia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük