Tovább terjeszkedik a Scandinavian Tobacco Group (STG)

Scandinavian-Tobacco-Group-Alec-Bradley-logos-2

A Scandinavian Tobacco Group (STG) bejelentette, hogy felvásárolja az Alec Bradley Cigar Co.-t, a deal ára 72,5 millió dollár.

Az Alec Bradley Cigart Alan Rubin alapította 1996-ban, miután eladta családja hardverüzletét. A cég a nevét a tulajdonos két fiáról kapta, Alecről és Bradleyről. A cég a szivarkellékekből álló portfólió mellett jelenleg több mint két tucat szivarmárkával van jelen a piacon.

A Scandinavian Tobacco Group igazi mamutnak számít a szivariparban, 2016-tól folyamatosan növelte részesedését különböző felvásárlásokkal a prémium minőségű, kézzel és géppel készült szivarok/szivarkák piacán.

2018-ben felvásárolta a Thompson Cigart és a Peterson Pipe Groupot, 2020-ban a cég legnagyobb akvizícióját hajtotta végre az Agio felvásárlásával, majd ezt követte a Moderno Opificio del Sigaro Italiano és tavaly a Matt Booth fémjelezte márka, a Room101 került beolvasztásra.

„Az Alec Bradley szivarüzletágának felvásárlása egy újabb fontos lépés azon törekvésünk felé, hogy a prémium szivarok tekintetében globális vezetővé váljunk. Ezzel az akvizícióval bővítjük a prémium szivar portfóliónkat az Egyesült Államokban és a nemzetközi piacokon, ezzel is megfogható értéket biztosítva részvényeseink számára, ami mindemellett a szivarrajongóknak, és a kereskedelmi partnereinknek előnyös.” – mondta Niels Frederiksen, az STG vezérigazgatója sajtóközleményében.

Az ügylet várhatóan február 28-án zárul. Az Alec Bradley 30 főállású alkalmazottját beépítik az STG-be. Egyenlőre még nem világos, hogy melyik STG értékesítési csapat fogja az Alec Bradley termékeket értékesíteni, mivel a cég nagy márkaportfóliója két nemzetközi értékesítési csapat közt oszlik meg, a General Cigar Co. és a Forged Cigar Co. között.

Hogy az Alec Bradley szivarokra ez a felvásárlás milyen hatással lesz, azt egyelőre nem tudjuk, az biztos, hogy a termelés folytatódik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük