Szivar Teszt – Rocky Patel Edge Habano Robusto

rocky_patel_the_edge_nicaragua_robusto_cover

Szivar neve: Rocky Patel Edge Habano Robusto


Amikor Rocky Patel 2004-ben először kiadta a The Edge-t, a koncepció egyszerű volt: egy fadoboz, amely 100 db, szalag nélküli szivart tartalmaz, melyeknek szálankénti ára 5$ alatt van. Első körben Corojo és Maduro borítóleveles változatban kínálták, két-két méretben. A koncepció hatalmas sikert aratott, mely után már nem volt megállás, új méretekkel, új fajtákkal bővült a sorozat és a nagy sikerre való tekintettel még új csomagolást is kapott. A The Edge márkán belül a sorozatok a kötő-, és töltőleveleket körbeölelő borítólevél fajtáról kapták a nevüket. Most ezúttal a Rocky Patel Edge Habano (Nicaragua) Robustot teszteltük.

Nagyon szép, egységes barna, olajos, selymes tapintású szivar fogad minket egy nagyon minimalista dizájnnal megáldott szivargyűrűvel kiegészítve, de a valójában nem túl megkapó megjelenés (mint később látjuk) mégiscsak egy jó szivart rejt 🙂

Illata földes, fás, hideg kóstolásra a fűszeressége kerül előtérbe.

Gyújtás után kellemes fás, mogyorós ízvilág fogad minket, erőteljes, fűszeres ízekkel kiegészülve, a harmad során itt-ott floralis ízekkel erősítve.

Második harmadban a földes és florális jegyek dominálnak, egy nagyon kicsit csonthéjas gyümölcsök ízeivel kiegészülve. A fűszeresség kicsit enyhül, de még mindig meghatározó. A harmad vége felé kellemes, pirított magvakra emlékeztető ízek jönnek.

Utolsó harmad elején kicsit meglepett az ázott kartondoboz íz, de egy-két pöffentés után ez elmúlt, a szivar ízeiben leegyszerűsödik és marad a fűszeres, földes ízvilág.

Hamuja sötétebb szürke, tartós, egyszer kellett korrigálni, de ezt leszámítva jól ég, füstje bőséges.

Aki szereti a fűszeres, földes és kifejezetten jó ár-érték arányú szivarokat azoknak ajánlott. Testes szivar, de egy kis gyakorlás után a kezdők is kipróbálhatják. Egy délutáni lelazulás mellé kellemes társ.


További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz.

Amennyiben szeretnél saját teszteket beküldeni ide kattintva megteheted:

Szivar hozzáadás