Szivar Teszt – Rocky Patel Decade Robusto

Rocky Patel Decade Robusto

Szivar neve: Rocky Patel Decade

A tökéletességhez idő kell. Ahhoz, hogy a Rocky Patel Decade elérje tökéletes és végleges formáját, 10 évre volt szüksége, mielőtt 2008-ban piacra dobták. Gyönyörű, Ecuador sumatra borítólevél veszi körbe a nicaraguai töltő-, és kötőleveleket.

Ezt a robustot kézbe véve egy nagyon szép, selymes tapintású, egységes csokoládébarna borító levelű szivar fogad minket, ami szinte úgy néz ki, mint egy csokoládérúd. 🙂

Illata nagyon kellemes, földes, fás, a lábánál édeskés és fűszeres, a hideg kóstolásra fás és dohányos ízek jönnek egy picit édes, fűszeres lecsengéssel.

Gyújtás után nagyon erős, fűszeres ízekkel indít, némi chilit vélek felfedezni és feketeborsot a retrohaleben, majd a kezdeti fűszer özön kicsit enyhül és fás, bőrös ízek keverednek pici keserű, mandulás étcsokoládéval.

A második harmadban a bőrös, fás, fűszeres ízek dominálnak, itt-ott egy kis pirítós és égetett karamell sejlik fel.

Az utolsó harmad aszalt gyümölcsös ízekkel indít áfonya, erdei gyümölcsök és kis alma is megjelenik, mindezek mellé társulva a fás, bőrös, fűszeres ízek igazán izgalmas kis befejezéssel szolgálnak.

Tökéletesen égett, hamuja szürke, kifejezetten tartós és tömör, füstje elégséges.

A Rocky Patel magasan értékelt szivarjai tényleg tudnak valamit, az eltöltött, kicsivel több mint 1 óra, sok-sok meglepetéssel szolgált. Testes szivarnak mondanám, így egy bőséges ebéd vagy egy kellemes vacsora remek lezárása lehet.


További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz.

Amennyiben szeretnél saját teszteket beküldeni ide kattintva megteheted:

Szivar hozzáadás