Szivar Teszt – My Father Le Bijou 1922 Torpedo

My Father Le Bijou 1922 Torpedo

Szivar neve: My Father Le Bijou 1922 Torpedo

A Le Bijou (Az Ékszer) 1922 egy olyan keverék, amelyet a jól ismert “My Father” márkanéven hoztak létre. Jose “Pepin” Garcia ezt a szivart az 1922-ben született édesapja tiszteletére és emlékére készítette, amelyben tetten érhető a család kubai szivar hagyomány iránti szenvedélye.

A szivar egy Nicaraguai puro amihez a dohánylevelek a Garcia család Nicaraguai farmjáról származnak. Nagyon szépen kidolgozott szivargyűrűi tiszta eleganciát sugároznak és szinte magukért beszélnek, az ember alig várja, hogy levegyen egy szálat a polcról.

Illatában a kávé és csoki dominál, a szivar lábrészénél finom cappuccino egy kis fahéjjal megfűszerezve, ami érezhető. Hideg kóstolásra étcsokoládé, friss espresso és fás ízek jönnek, amit az ajkakon maradó kellemes fűszeresség tesz teljessé.

Az első pár slukknál érezni, hogy ez egy testes, ízekben és fűszerekben gazdag szivar. Az elején kellemes, aszalt piros gyümölcsös (áfonya, cseresznye, ribizli) ízek jönnek, vörösborral átáztatott tölggyel és kellemes fűszerekkel kiegészülve.

A második harmadban csokis és kávés ízek kerülnek előtérbe, amit kellemes borsosság egészít ki, igazi retro életérzés tört rám, mintha csak egy Párizsi Kockát majszolgatnék. 🙂

Az utolsó harmad erőteljes, pörkölt kávés ízekkel indít, ami az idő múlásával vanília fagyis, krémes kávévá szelidül és kiegészül kicsit bőrös, ásványos, fás és fűszeres ízekkel, ami kicsit soknak tűnhet, de nagyon szépen megkoronázza ezt a másfél órát.

Égése tökéletes, füstje bőséges, hamuja világosszürke és tartós.

Nagyon komplex ízvilágú szivart sikerült létrehozni a My Fater háza táján, ami kiváló ugródeszka a Blue Pepint követően a összetett szivarok következő fejezeteként. Kezdők az erőssége miatt inkább kerüljék, de a haladóknak érdemes beszerezni pár szálat ebből a termékcsaládból.


További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz.

Amennyiben szeretnél saját teszteket beküldeni ide kattintva megteheted:

Szivar hozzáadás