Szivar Teszt – Meerapfel Square Line O4

Meerapfel Square Line O4

Szivar neve: Meerapfel Square Line O4


A Meerapfel család tradicionálisan dohánytermesztéssel foglalkozik, ők szállítják a világ Cameroon borítólevél ellátásának nagy részét, többek között az Arturo Fuente, Padron, Rocky Patel és sok nagy szivar gyártónak ők az egyedüli beszállítói. Most a szivargyártásban is kipróbálja magát a család, egyre másra hozzák piacra kis sorozataikat. Most nézzük meg a Square Line O4 darabját.

A Square Line sorozat nemrég indult világhódító útjára. Öt méretben és hat változatban létezik, hogy minden szivar rajongó megtalálja az ízléséhez, idejéhez és intenzitás preferenciájához megfelelőt. Kishazánkban csak az O4, illetve az O3 van hivatalos kereskedelmi forgalomban. A szám előtti karakter nem nulla a tévhittel ellentétben, hanem egy nagy “O” betű. A Square Line sorozat a Meerapfel szivarok alap, úgynevezett budget vagy value szivarjainak a táborába tartoznak, melyek gondos erjesztési folyamaton mentek keresztül, ami igen harmónikus és minőségi szivarokat eredményezett.

A 04-et kézbe véve egy elég sallangmentes szivar fogad minket, aminek a szivargyűrűje mellett simán elsétál az ember. Illatában széna és szalma egyesül egy kis fűszerességgel, a talprészénél pedig egy kis fahéj is megjelenik. Hideg kóstolásban tejcsokis édesség jön egy kis fás háttérrel.

Kicsit túlzóan csípős, fűszeres ízekkel indít, majd az édeskés, fahéjas ízek jönnek elő egy kis földes iz kíséretében. Az egész egy enyhébb maduróra emlékeztet, és érdekes módon van egy ribizlis lecsengése.

A második harmadban marad az erős fűszeres ízvilág, némi fa, föld és égetett karamell kíséretében. A szivar fogyasztása alatt egyfajta pattogós cukorkára jellemző izzás figyelhető meg, érdekes.

Az utolsó harmadban a fűszerek még mindig tartanak és mellé társul egy mustos, piros gyümölcsös ízkavalkád, itt-ott barikolt fás beütéssel, majd a szivar vége felé a fa túlsúlyba kerül.

A szeleléssel nem volt probléma, hamuja sötétebb szürke és harmadonként esik, füstje elégséges.

Érdekes kis tapasztalás. Aki szeret kisérletezgetni, annak bátran ajánlom, ezért az értékért egy kellemes szivar fogad minket.

További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük