Szivar Teszt – Marius Vizer Ronin

Marius Vizer Ronin

Szivar neve: Marius Vizer Ronin

Marius Vizer a nemzetközi Judo szövetség elnöke, kb 30 éve hódol a szivarozás szenvedélyének. Gondolt egy nagyot és közel 20 éves egyeztetés után meggyőzte a kedvenc gyártóját a Davidoffot, hogy készítsenek Neki saját szivart. A Davidoff végül beadta a derekát és elkészítette a szivart 3 méretben. Mostantól elérhető Nálunk is Európában, rajtunk kívül még 2 országban kapható. Az ok egyszerű, Marius eddig csak a barátainak ismerőseinek adta ajándékba, de óriási igény jelentkezett a szivarra, így piacra dobta. Ezútal a Marius Vizer Ronin került tesztelésre.

Kézbe véve egy nagyon szép, elegáns szivar fogad minket. Szép mogyoróbarna borítólevele sima, erek nincsenek rajta, a szivar gyűrűje szerintem nagyon is elegáns.

Illatra krémesen fás, széna és szalma, a szivar talp részénél csonthéjas illatokat lehet érezni. Hideg kóstolásra főleg cédrusos ízek bukkanak elő.

Gyújtás után egy lágy szivar fogad minket, aminek ízeiben széna-szalma jelenik meg, kis fás és floralis ízek kíséretében. A retrohaleben nagyon szépen kísér az enyhe borsosság.

A második harmadban kezd izgalmassá válni a szivar, ugyanis krémes, mogyorós, majd floralis ízek kerülnek előtérbe, mindezek kellemes fűszerességgel vannak kísérve.

A harmadik harmadra érezhetően erősödik, a fűszeres, borsos ízek karakteresebbé válnak, a főleg fás, floralis és csonthéjas ízek mellett. Érdekességképpen a harmad során itt-ott beköszön egy kis marcipán is 🙂

Égése tökéletes, hamuja világosszürke és tartós, füstje bőséges.

Davidoff minőségű szivar, csak olcsóbban. Aki szereti a Davidoff szivarokat, azoknak érdemes kipróbálni, ez egy nagyszerű, kellemes szivar egy reggeli kávé mellé. Kezdők az utolsó harmad erőssége miatt kerüljék, de tapasztaltabb szivarosok próbálkozhatnak vele.

További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük