VegaFina Nicaragua Robusto Tubo – Szivar Teszt

VegaFina_Nicaragua

Szivar neve: VegaFina Nicaragua Robusto Tubo


A VegaFina Nicaragua sorozat viszonylag fiatalnak számít, 2015-ben dobták piacra és mint a neve is sugallja ennek a sorozatnak a tagjai Nicaraguai purók azaz csak és kizárólag Nicaraguából származó dohánylevelekből állítják őket össze.

Kézbe véve nagyon kellemes tapintású szivar, szép, egységes, mélybarna színárnyalattal, csak minimális erezetet lehet felfedezni a borítólevélen.

Hideg kóstolásra dominálnak a fás ízjegyek, de a háttérben kis krémes, mogyorós ízvilág is felsejlik.

Gyújtás után az első harmadban kellemes, lágy, fás és kávés ízek jelennek meg egy minimális borsossággal a háttérben, ami pontosan annyi, amennyi kell. Ezek mellé lágy cédrus és mogyoró ízek is társulnak.

Második harmadban florális és zöldfűszeres jegyeket lehet felfedezni, a cédrusosság hangsúlyossá válik, majd érkezik egy lágy kávés íz, ami átvezet minket a harmadik harmadba

A szivar utolsó szakaszában csonthéjas ízjegyek jelennek meg: mogyoró, dió, pirított mandula. Mindezek tökéletes kiegészítői a cédrusos fővonalnak.

A szivar végig kiválóan szelelt és egyenletesen égett, hamuja világosszürke és nagyon tartós, füstje elégséges.

Ez egy remek, nem túl erős, beszélgetős szivar, amire ha odafigyel az ember, nagyon szép ízeket tud felfedezni benne. Borozgatós este mellé, vagy egy zápor utáni elmélkedéshez kiváló partner lehet.

Kezdők is bátran próbálkozhatnak vele.


További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz, illetve az itthon megtalálható VegaFina szivarokról itt írtunk bővebben:

Szivar újdonságok Magyarországon 2. rész – VegaFina

Amennyiben szeretnél saját teszteket beküldeni ide kattintva megteheted:

Szivar hozzáadás