Szivar Teszt – Tabak Especial Oscuro Toro

Tabak Especial

Szivar neve: Tabak Especial Oscuro Toro (by Drew Estate)

A Drew Estate neve sokaknak összeforr az infused, azaz a plusz ízanyagokkal beinjektált szivarok világával, elég csak az Acid vagy a Larután termékeket említeni. Ezeket lehet szeretni vagy nem szeretni, de tény, hogy jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a Drew Estate meghatározó tagja legyen a mai szivar iparnak.

A Tabak Especial sorozat szivarjai is az infused kategóriába sorolhatóak. A szivarban a kávébabbal együtt érlelt Nicaraguan Criollo long-filler töltőleveleket ízes szumátrai kötőlevelekkel borítják, amit extra-dark Connecticut borítólevélbe csavarnak.

Ez egy igazi desszert szivar, csokis illata egyszerűen magával ragadó, a szivar cukrozott vége pedig egyenesen a gyerekkoromba repített vissza, amikor álltam a szerencsi cukorgyár közepén és azt képzeltem, hogy én vagyok Willy Wonka és a világ összes csokija csak az enyém 🙂

A szivar tökéletes csokoládébarna színben pompázik, tapintása nagyon kellemes, olajos. A szivar talp részéről hiányzik a borítólevele, ezzel egy kis optikai tuningot adva hozzá, mert emiatt úgy néz ki, mint a csoki forgács. Emellett ez az úgynevezett “shaggy foot” arra szolgál, hogy a fogyasztó könnyebben megismerje a kötő-, és töltőlevél igazi aromáját, amit így nem befolyásol a borítólevél, ami általában a szivar igazi karakterét adja. Mondjuk egy infused szivar esetén ennek nem sok jelentősége van, inkább a szemnek nyújt extra látványt.

A szivarba bele szippantva egyből érkezik egy édes krémes kávés, csokoládés íz, ami igazából végig uralja az egész szivart, néhol mogyorós és diós jegyek is fel-fel tűnnek. Nem beszélhetünk igazi harmadokról, csak egy konstans magas minőségről, amit a szivar az elejétől a végéig tart.

Szépen ég és tökéletesen szelel, hamuja nagyon tartós, füstje nagyon bőséges és kellemes illatú, ezt az asszony biztos nem fogja megszólni 🙂

A végeredmény egy mindenki számára élvezhető, tökéletes ízutazás, éppen ezért kötellességünk felhívni a figyelmet arra, hogy megeshet, hogy aki egyszer kipróbálja, az hamarosan a rabjává válik 🙂


További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz, illetve az itthon megtalálható Drew Estate szivarokról itt írtunk bővebben:

Új Drew Estate termékek érkeztek Magyarországra

Amennyiben szeretnél saját teszteket beküldeni ide kattintva megteheted:

Szivar hozzáadás