Szivar Teszt – Plasencia Limitada Ehtefal (Qatar 2022)

plasencia-edicion-especial-ehtefal-qatar-2022

Szivar neve: Plasencia Limitada Ehtefal (Qatar 2022)

Az Plasencia újdonsága novemberben debütál a futball világbajnoksággal egyidőben Katarban. A szivar neve arabul, احتفال (Ehtëfal), ami “ünneplést” jelent. Csak Toro méretben (152mm x52) elérhető, amiben a Jalapáról származó sun-grown borítólevél veszi körbe a több mint 10 évig érlelt Hondurasról és Nicaraguából származó kötő-, és töltőleveleket.

Kidolgozása, szelelése, hamuja tökéletes. Nem könnyű ilyen öreg levelekből ilyen minőséget készíteni. A gyűrűje szép és egyedi, a papír minősége szokásos kemény plasencia minőség, könnyen eltávolítható.

Gyújtás előtti ízeiben aszalt barack, bár engem nagyon emlékeztet a Cappy Ice Fruit üdítőre 🙂

Meggyújtva már vegyes a kép, minden harmadában változik, olyan, mintha összegyúrták volna az összes Plasencia szivart. A Reserva-tól a Sixtóig minden íz benne van. Nagyon krémes, lágy csak a 3. harmadban válik erőssé és nem tart sokáig. Kávés, kakaós, megjelenik a bőr is, a pörkölt magvak és a nagy kedvencem a fenyő ízvilág is. Retrohale-en csípős de hozza az ízeket, ha kibírjuk, hogy nem lábad könnybe a szemünk. Kezdőknek nem ajánlot ez a szivar.

Füstje brutál erős van is neki bőven, kissé bántó belélegezve és sűrű, hamuja tartós nem ejti.

A szivar még friss, de már most is nagyon kiváló. Később újra előveszem pár hónap múlva és meglátjuk mennyiben lesz más az ízvilág. Aki teheti vegye és vigye, ünnepi alkalomra, ennél elegánsabb és ritkább szivar, ami elérhető idehaza nem nagyon lesz…

További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük