Oliva Serie V Liga Especial No. 4 – Szivar Teszt

Oliva V No.4

Szivar neve: Oliva Serie V Liga Especial No. 4


2006-ban indult az Oliva szivar V sorozata, ami egy igazi legendának számít, nem csak azért, mert kivívta már jó pár szivarszakértő elismerését, hanem azért, mert ezt a magas színvonalat képes fenntartani minden egyes legyártott szivar esetében, ami a mai felgyorsult világban nem is olyan egyszerű.

Ezúttal egy 3 darabos No. 4 szivar pack került a kezeim közé és egyáltalán nem bánom, hogy 3 darab is van belőle 🙂

Kézbe véve nagyon selymes, olajos tapintású szivart kapunk, ami illatolásra kellemes, cédrusos, kakaós illatokat áraszt magából, amik visszaköszönnek a hideg kóstolás ízeiben is.

Míg az első harmadban a krémes, cédrusos, kicsit kakaós néhol pedig diós, mogyorós ízek kerülnek előtérbe, addig a második harmadban a kávés és a borsos ízek dominálnak.

A harmadik harmadban egy nagyon picit erősödik az ízhatás, de a krémes, kávés, borsos ízvilág még mindig tökéletes harmóniája járja át ezt a remek szivart.

Kiválóan szelelt és füstje is bőséges, így semmilyen panaszunk nem lehet 🙂

Ebben a szivarban megvan minden, amiért az Olíva V szivarokat szeretjük. Lágy, krémes, kellőképpen fűszeres ízáradat, ami nagyon harmonikusan összeáll ebben a laza egy órában. Hármas kiszerelésben már csak azért is érdemes vásárolni, mert az első után alig várjuk a következő alkalmat, amikor rápöffenthetünk egy újabb szálra.


További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz, illetve az itthon megtalálható Oliva szivarokról itt írtunk bővebben:

Szivar újdonságok Magyarországon 3. rész – Oliva Cigars

Amennyiben szeretnél saját teszteket beküldeni ide kattintva megteheted:

Szivar hozzáadás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük