Don Pepin Garcia Blue Invictos Original – Szivar Teszt

Don Pepin Garcia

Szivar neve: Don Pepin Garcia Blue Invictos Original


A My Father 2003-ban dobta először piacra a Don Pepin Garcia “Blue” sorozatát, amit 2006-ban követett a Don Pepin Garcia “Black'”, majd a Don Pepin Garcia JJ-re keresztelt “White” sorozat. A Blue sorozat igazi underground szivarként indult útnak elsőként a Don Pepin névvel fémjelzett szivarok közül és egyenes út vezetett a legendává váláshoz.

Kézbe véve egy nagyon elegáns, csokoládébarna szivar fogad minket, itt-ott kicsit vastagabb erezettel, nagyon elegáns a szivar részletesen kidolgozott szivargyűrűje és a talp résznél található kis szatén gyűrű is csak fokozza a kellemes összhatást.

Illatra kávés és csokis, pont ahogy szeretem 🙂 hideg kóstolásra ugyanezek az ízek jönnek elő egy kis fás, fahéjas ízhatással és egy kis borsossággal kiegészülve.

Első szippantásra kicsit erőteljes, feketekávés, borsos ízek jönnek elő, de utána szépen megszelídül és egy lágy, fahéjas, kakaóporos, krémes kávés íz veszi fel a vezérfonalat, további borsossággal kiegészülve a retrohaleben.

A második harmadban megjelenik egy kis citrusosság, leginkább narancs formájában és a fás ízek kezdenek dominánssá válni.

A harmadik harmadban a borsosság felerősödik, a fás ízvilág mellé egy kis bőr is betársul és itt-ott egy kis kesudió és pekándió is fel-fel tűnik.

Hamuja világosszürke, kiváló a szelelése, füstje elégséges.

Ez egy közepesen testes szivar, ami a vége felé megerősödik és inkább testessé válik. Ha lazítani támad kedvem, mindig ezt veszem elő. Ez a szivar egy remek belépő a komplexebb ízvilágot képviselő szivarok világába, így bátran lehet vele próbálkozni. Illetve ha az ember egy kis relaxálásra vágyik, ez egy tökéletes társ, csak ajánlani tudom.


További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz.

Amennyiben szeretnél saját teszteket beküldeni ide kattintva megteheted:

Szivar hozzáadás