Plasencia Alma Fuerte Sixto I Hexagon – Szivar Teszt

Plasencia-Alma-Fuerte-Sixto-I-Hexagon-Colorado-Claro-Box-3

Szivar neve: Plasencia Alma Fuerte Sixto I Hexagon


A Plasencia Sixto I Hexagonnak 2021 éve elején volt a világpremierje.

A szivar egy Nicaraguai puro, azaz csak és kizárólag Nicaraguai dohánylevélből készül. Az új “Natural” kiadás Colorado claro borítólevelet kapott, ami világosabb, mint az Alma Fuerte eddigi már forgalomban lévő tagjai. A szivar nevében a “Hexagon” a szivar alakjára utal, ugyanis nem hagyományos, 4 oldali box pressed szivarról beszélünk, ez összes 6 oldalon van “kilapítva”, ennek megfelelően a szivar doboza is hatszög alakú.

Nézzük milyen szivar is ez az friss szerzemény.

Illatra kellemes florális jegyek érkeznek, amik a hideg kóstolásra kicsit kinyílnak, barackfa illatot, és gabonaféléket, mint rozs és árpa vélek felfedezni.

Ez egy méretes szivar, de ennek ellenére nagyon szelíd, halovány ízekkel indít, az elején fás és gabonás, malátás jegyek jelentkeznek, egy minimális borsossággal és zöldfűszerekkel a háttérben.

A második harmadban csatlakozik egy kis pirítós ízjegy, de továbbra is a gabonás ízvilág az, ami uralja a szivart.

Sajnos csak a harmadik harmadban kezd kicsit izgalmasabbá válni a szivar, megjelenik itt egy kellemes, fűszeres vonal, ami nagyon szépen kiegészíti a továbbra is fás, florális, gabonás fővonalat. Ha ez lenne a kezdő része a szivarnak igazán izgalmas kis másfél óra pöfékelés következne, de sajnos nem így van.

Szelelésére még a hatszöglet ellenére sem lehet panasz, füstje bőséges, hamuja világosszürke és tartós.

Összességében a Plasencia Alma Fuerte “Colorado Claro” Sixto I Hexagon egy nagyon könnyed kis másfél órás szösszenet, de sajnos világmegváltást ne várjunk tőle. Aki szereti a gabonás ízvilágot, az megtalálhatja benne a számítását, és az utolsó harmadban található harmónia igazán finom szivarrá is varázsolja azt, így talán meg is tudunk feledkezni a szivar elején tapasztalható egyhangúságról.


További szivar teszteket a SZIVARBÁZIS-ban találsz.

Amennyiben szeretnél saját teszteket beküldeni ide kattintva megteheted:

Szivar hozzáadás