Kubai szivar újdonság is érkezett a Nyúl évére

Cohiba Siglo de Oro

A kubai Habanos S.A. sem akar lemaradni az egyik legfontosabb piaca, a kínai holdújév nagy eseményéről, ezért nem is csoda, hogy idén sorozatban már negyedik alkalommal jelentkeznek a Zodiákus naptárnak szentelt különleges kiadással.

A Nyúl évét egy Cohiba limitált kiadással ünneplik. A Cohiba Siglo de Oro egy 115mm-es x54-es gyűrűmértű parejo, amelyet a kubai elnevezési rendszerben “exitosos” néven ismernek. Úgy tűnik, ez az első alkalom, hogy a Habanos S.A. ezt a méretet használja kereskedelmi forgalomban. A Siglo de Oro-ból összesen 18 888 darab, 18 szivart tartalmazó doboz kerül forgalomba, ami körülbelül 340 000 szivart jelent. A jelenlegi gyártási kapacitást figyelembe véve nem valószínű, hogy egyszerre árasztják el a piacot az újdonsággal, hanem inkább szakaszosan, akár éveken átnyúló turnusokban.

Érdemes még megemlíteni, hogy a dobozok nemcsak különféle nyúlgrafikákat tartalmaznak, hanem NFC-t is. Ez az első alkalom, hogy a kubai szivargyártó cég alkalmazta ezt a technológiát. A Habanos S.A. szerint az NFC lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy ne csak többet tudjanak meg a szivarról, hanem a doboz hitelességét is ellenőrizzék.

Cohiba Siglo de Oro

Mi az az NFC?
Az NFC betűszó az angol near field communication (közeli rádiófrekvenciás kommunikáció) szavak kezdőbetűiből áll. Olyan rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény megnevezése, amely mobil eszközök közötti rádiós kommunikációt tesz lehetővé. Az NFC technológiával megvalósítható egymástól kis távolságra lévő okos eszközök közötti biztonságos, gyors és hitelesítés nélküli adatcsere. A legtöbb új okostelefon készülékben, tabletben és okos karórában már található NFC chip. Segítségével másodpercek alatt fizethetsz okostelefonoddal, olvashatsz le NFC tageket és oszthatsz meg adatokat készülékek között.

Mint a limitált kiadású kubai szivaroknál már megszokhattuk, megjelenési dátumot nem közöltek. Mivel most már Kína az elsődleges kubai szivar felvásárló, így nagy valószínűséggel az ázsiai piacon kívül nem lehet majd hozzájutni a Cohiba Nyúl évére készült különlegességéhez.

Több szivargyártó is jelentkezett a Nyúl évére szánt újdonsággal, itt szedtük össze ezeket, és a cikkből kiderül melyek érik el kis hazánkat is:

Kínai holdújév szivarok itthon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük