Mi is az a Humidor

Aki egyáltalán nem jártas a szivarosok világában, vagy éppen csak most ismerkedik vele, annak bizonyára nem sokat mond a humidor. Hogy mi is ez pontosan? A humidor egy olyan doboz, amelyben a szivarok tökéletes biztonságban vannak, a belső páratartalmának köszönhetően pedig a belőle elővett szivarok minden alkalommal ugyanazt a tökéletes élményt okozzák.

Miből készülnek a humidorok?

A humidorok leginkább fából készülnek és kifejezetten ajánlott a spanyol cédrusfából készült darabok. Ahogyan azt már említettük, a humidorok a szivarok tárolására valóak. Akik egyszerre szeretnék élvezni a szivarosok és a pipázók életmódját, nem kell két különböző tárolót beszerezni, csupán egyetlen humidort. Van arra is megoldás, ha egy-egy doboznyi szivart akarunk magunkkal vinni egy utazásra, vagy akár a munkahelyünkre.

Milyen humidor típusok léteznek?

Ahogyan a mindennapi dolgaink tárolására is léteznek bőröndök, hátizsákok, kis táskák és övtáskák is, úgy a humidorok is eltérő méretekben érhetőek el. Minden típus más-más mennyiségű szivar befogadására képes. A funkciójuk is különbözik, vannak, amelyek arra készülnek, hogy egyszerre legyenek a lakások díszei és a szivarok tárolói, míg vannak olyan darabok is, amelyeket azért gyártanak, hogy akár egy üzleti út vagy nyaralás során se kelljen lemondanunk a pöfékelés élményéről.

Na de lássuk a humidorok típusait:

A szivarszoba: ez a szivarok legnagyobb tárolására alkalmas hely. Ez olyan szoba, amelyben a páratartalom mindig állandó, 68-75% közötti. Ezeket a szobákat alapvetően szivar szaküzletekben találhatjuk meg, illetve van néhány egyéb dohánybolt is, ami rendelkezik ilyennel helyiséggel.

Ennél eggyel kisebbek a szivar szekrények. Ezekben szépen, rendezetten lehet tárolni a szivarokat, s ez az a darab, amire még cikkünk elején utaltunk, hogy lehet akár a lakás dísze is. Manapság a legtöbb darabnak minden oldala üvegből készül, így akár mi, akár pedig a lakásunkba ellátogató vendégek is megcsodálhatják a hatalmas szivargyűjteményünket.

A normál méretű szivardobozok következnek a sorban. Ezekben kb. egy-két doboznyi szivart tudunk tárolni.

Végül, de nem utolsó sorban az utazó humidor. Ezek a legkisebb tárolók, nem is fér beléjük sok szivar. Funkciójuk csupán annyi, hogy egy néhány napos vagy hetes nyaralásra se kellejen lemondanunk a szivarozás megynyugtató élményéről.

Forrás: humidorshop.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük