Bővült az itthon kapható VegaFina szivarok portfóliója

Kis hazánkba folyamatosan érkeznek új szivarok, így egyre másra elérhetőek azok a termékek itthon is, amikkel eddig csak külföldön találkozhattunk.

Magyarországon jelenleg a VegaFina alapsorozatai közül a VegaFina Classic, a VegaFina Nicaragua és a VegaFina Fortaleza 2 volt elérhető, nos ez a sor bűvölt most a VegaFina 1998-cal.

VegaFina 1998

A sorozat nevében az évszám azt az évet jelöli, amikor a spanyol dohányóriás, a Tabacalera SA először forgalomba hozta a VegaFinát. A sorozat szivarjaihoz a dohányleveleket öt országból válogatták össze, melyeket legalább 3 évig előérleltek. Összetételében sötét Ecuadori Havana borítólevél veszi körbe az Indonéziai kötő-, és a Dominikai, Nicaraguai és Kolumbiai dohánylevelekből összeállított töltőleveleket. Külső megjelenésében a szivarnak két gyűrűje van. Az alapgyűrű antik fehér színt kapott, míg a második gyűrű az 1998 felirattal a sorozatot hivatott azonosítani. A szivardobozok is másak, mint az alapsorozat dobozai, ugyanis mindenképp más dizájnnal szerették volna ellátni a sorozatot, ezzel is egyfajta új lendületet adva neki. A VegaFina 1998 szivarokra jellemző a krémes, édeskés, fás és enyhén dohányos ízvilág.

 VegaFina-1998

Itthon 3 méretben érhető el:

  • VegaFina 1998 54 (155mm x54)
  • VegaFina 1998 52 (135mm x52)
  • VegaFina 1998 50 (115mm x54)

 

VegaFina Limitált Kiadások

A VegaFina évente gazdagítja portfólióját az új fogyasztói trendeknek, ízléseknek megfelelően, és éves szinten több speciális kiadással is jelentkezik, amelyek gyakran kiemelkedőek a márka innovatív szellemisége miatt. Ezen innováció mentén itthonra is eljutott 2 limitált kiadás, amik a közelmúltban kerültek ki a Tabacalera de García – Dominikai Köztársaságban található – szivargyárban dolgozók kezei közül.

VegaFina Fortaleza 2 Capa 20

VegaFina Fortaleza 2 Capa 20A VegaFina Fortaleza 2-nek érkezett egy különleges kiadása, a VegaFina Fortaleza 2 Capa 20. A 20-as szám a nevében a 20 évig érlelt mexikói dohánylevelekre utal. A borítólevél Mexikói habano, a kötőlevél Amerikai, a töltőlevelek pedig Dominikai, Nicaraguai és Perui dohányleveleket tartalmaznak. Az alapsoros Fortaleza 2-től eltérően a szivaron két gyűrű található, az egyik a már megszokott VegaFina Fortaleza 2 gyűrű, a másik pedig a Capa 20 limitált sorozatára utal. A doboza nagyon szép, elegáns és kifinomult. Két mágnes gondoskodik a megfelelő zárhatóságról, amiben 12 szál Capa 20 helyezkedik el. Ízvilágára jellemző a citrusos dohány íz, ami mellé megfelelő kiegészítőként van jelen a borsosság. Összesen 4500 darab, 12 szálat tartalmazó doboz került forgalomba, szóval aki ki szeretné próbálni milyen ízei is lehetnek egy 20 éve érlelt mexikó dohánylevélnek, annak iparkodnia kell, szerencsére itthon még kapható.

  • VegaFina Fortaleza 2 Capa 20 (140mm x50)

Vegafina Nicaragua Jalapa

A másik limitált kiadás, ami eljutott hozzánk, az a VegaFina Nicaraguai sorozatához tartozó Vegafina Nicaragua Jalapa, amit mérete miatt mint “Short Titan”-t emlegetnek, ugyanis 124 mm hosszú, ami mellé 56-os gyűrűméret társul. A szivar érdekessége, hogy a felhasznált dohánylevelek mind a Nicaraguai Jalap dohánytermő vidékéről származnak. A szivar ízeiben megtalálható a Jalapa térségre jellemző ásványosság, bőr és kávé, amik enyhén édeskés, krémes ízekkel egészülnek ki. A VegaFina Nicaraguai szivargyűrűje mellett ez egy kicsit minimalista, de nagyon színes kismadaras gyűrűvel rendelkezik. Ránéz az ember és jókedve lesz tőle, és reménykedik, hogy a szivart meggyújtva, kap egy kis ízelítőt a nicaraguai dzsungelből. A díszes szivar doboz 12 szálat rejt magában. Aki kíváncsi milyen is lehet egy ízig vérig Nicaraguai Jalap dohánytermő vidékről származó szivar, annak érdemes ebbe belekóstolni.

  • Vegafina Nicaragua Jalapa (124mm x56)

Vegafina Nicaragua Jalapa

Egy Magyarországon forgalomban lévő szivarhoz bármelyik dohányboltban hozzá lehet jutni, mivel egy központi elosztón keresztül zajlik a kiosztás, így egy leadott rendelés esetén kiszállítják azt a kívánt üzletbe. Ehhez nem kell más mint a NAV honlapjáról letölthető szivar listából szemezgetni és szivarok mellett található ODBE rendelési kóddal megrendelni a helyi trafiknál.

NAV SZIVAR LISTA

Az itthon elérhető egyéb VegaFinákról itt írtunk korábban:

Szivar újdonságok Magyarországon 2. rész – VegaFina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük