Tovább terjeszkedik a Scandinavian Tobacco Group

STG-MOSI

A Scandinavian Tobacco Group bejelentette, hogy többségi részesedést szerzett a Moderno Opificio del Sigaro Italiano (MOSI) olasz szivargyártó cégben.

Az ügylet feltételeit nem hozták nyilvánosságra. Sajtóközlemények szerint a MOSI az olaszországi hagyományos gépi szivar piac 9 százalékával rendelkezik. A céget 2013-ban alapították és jelenleg 40 alkalmazottat foglalkoztat, az olaszországi Orsagóban.

„Izgatottak vagyunk az akvizíció miatt. A MOSI többségi részesedésével modern szivarkészítési mesterséget és prémium márkát szereztünk, és ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy további részesedést szerezzünk egy fontos piacon, mindezek mellett az már csak plusz hozadék, hogy ezáltal növelni is tudjuk kínálatunkat a fogyasztóink számára. 2016 óta ez az 5. akvizíciónk, és alig várom, hogy tovább erősíthessük a márkák és vállalkozások felvásárlásából származó értékteremtés terén elért tapasztalatainkat.” – nyilatkozta Jurjan Klep, a Scandinavian Tobacco Group Europe Branded részlegének alelnöke.

A cég részvényeit, úgy tűnik, nem érintette a hír. Az STG részvény jelenleg 123,4 DKK-n forog, ugyanazon az árfolyamon, mint az elmúlt napokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük