Késik az Alec & Bradley Kintsugi sorozatának a megjelenése

Alec-and-Bradley-Kintsugi-open-box

Alec & Bradley Rubin ez év elején bejelentette harmadik önálló sorozatát, ami a Kintsugi nevet viseli. Az eredeti tervek szerint május közepén vagy június elején került volna az üzletekbe, de sajnos a világjárvány ezeket az álmokat is “összetörte”.

A szivarokhoz Hondurasi habano borítólevelet használnak, a kötő-, és töltőleveleket pedig Nicaraguai és Hondurasi dohánylevelekből sodorják össze.

Alec & Bradley Rubin Kintsugi

Az új sorozat a nevét egy régi Japán edényjavítási technikáról kapta, ugyanis ha Japánban eltörnek egy szép edényt, vázát, vagy porcelánt, akkor nem rejtik véka alá, hogy megjavították azt, sőt a reparálás nagyon is látszódik. A legenda szerint a 15. században a japán sógun eltörte kedvenc teás csészéjét és visszaküldte Kínába javításra. A művész vaskapcsokkal illesztette egybe ismét azt, amely így veszített szépségéből. A sógun csalódott volt és megkért egy japán fazekast, hogy találjon ki egy új javítási technikát- így született meg a kintsugi. Habár a kintsugi úgy terjedt a köztudatban, hogy a darabokat arannyal illesztik össze, az eredeti technika egyébként lakkművészetet takar.

“Sajnos a szivaripar jelenleg kissé “töröttnek” tűnik, de nagyon sokat tanulhatunk a kintsugi történetéből. Mindannyian harcolunk a szivaripart érintő szabályozás csökkentése vagy megszüntetése mellett, de nincs egyetértés abban, hogyan lehet ezt elérni. Azt látnunk kell, hogy ha összefogunk erősebbek vagyunk és a prémium szivar iránti szenvedélyünk lehet az összekötő “aranylakk” ebben a harcban.” – nyilatkozta Bradley Rubin sajtóközleményében.

lec-and-Bradley-Kintsugi

Az Alec & Bradley Kintsugi sorozat 4 méretben lesz elérhető:

  • Alec & Bradley Kintsugi Robusto (127mm x 50)
  • Alec & Bradley Kintsugi Toro (152mm x 52)
  • Alec & Bradley Kintsugi Gordo (152mm x 60)
  • Alec & Bradley Kintsugi Corona Gorda (142mm x 46)

Az üzletekbe várhatón az ősz folyamán kerülnek a szivarok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük