Habanos Festival 2020

Idén február 24-28-a között 22. alkalommal rendezték meg a világ egyik legnagyobb és legjobban várt szivar fesztiválját a Habanos Festival-t. 2020-ban nagyon sok manufaktúra ér ünnepélyes évfordulóhoz, ezért számos különlegességgel készültek a kiállítók.

A Romeo y Julieta 145. születésnapja alkalmából megjelentette a Romeo y Juleita Línea de Oro – Gold  sorozatát. A 3 tagból álló kollekció a Dianas, Hidalgos és a Nobles nevet viseli. Mindegyik darab egyedi méretezéssel és formával kerül forgalomba, 20 darabos gyönyörűen dekorált díszdobozokban.

Idén 85 éves a Montecristo és ennek apropóján jelenteti meg a Herederos (162mm x 47) nevű szivarját. Egyedi, gyönyörűen lakkozott humidorban és 20 darabos kiszerelésben érkezik a La Casa del Habano és a Habanos Specialists üzletekbe.

A La Casa del Habano franchise immáron 30 éves, és ez véletlenszerűen egybeesik a Juan Lopez 150. évfordulójával. Ezen kettős ünnep alkalmából egy Selección Especial (174mm x52) különleges kiadással készülnek, ami 25 darabos kiszerelésben lesz elérhető.

175. évét tölti be a Partagas, és erre az évfordulóra egy méltó, nagyon különleges intarziás humidorral jelentkeznek, ami 50 darab Partagas Tropicales (172mm x54) szivart tartalmaz.  Összesen 450 darab számozott humidort hoznak forgalomba.

Egyéb érdekes kiadások

Jellemzően a résztvevők kapnak mindegyik megjelenésből mintákat, de a legtöbb szivarról nem osztanak meg eladási adatokat, tehát hogy hol, mikor és mennyiért kerülnek forgalomba. A tavalyi évből kiindulva – tekintve, hogy vannak még olyan szivarok, amik nem kerültek a piacra – eltarthat egy ideig, míg megtaláljuk az új kiadásokat az üzletek polcain.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük