Habanos Festival 2023

Habanos Festival

Idén 23. alkalommal rendezték meg a világ egyik legnagyobb és legjobban várt szivar fesztiválját, a Habanos Festival-t. Az elmúlt 2 évben a COVID miatt törölték a rendezvényt, tavaly év közben tartottak egy, csak Cohiba újdonságokra koncentráló eseményt a márka 55. évfordulója alkalmából, de érezhetően a szivarvilág már nagyon várta, hogy visszatérjen a Habanos Festival.

Mint már megszokhattuk, a fesztiválon rengeteg újdonságot jelentenek be, ezeket szedtük most össze.

Érkezik a Partagás Aliados és a Romeo y Julieta Cupidos a La Casa del Habano és a Habanos Specialists az üzletekbe.

Az idei fesztiválon kicsit trendszerűen az ismert szivarmárkákat egy eddig nem forgalmazott mérettel teszik különlegessé. A Partagás Aliados 167mm hosszú, 45-ös gyűrűméretű, Kubában Delirios néven emlegetett vitolával érkezik. LCDH kiadásról lévén szó, a szivar kapott egy másodlagos LCDH gyűrűt is. Megjelenési dátuma nem ismert, de az tudható, hogy 20 darabos kiszerelésben kerülnek az üzletekbe.

Partagas_Aliados

A másik bejelentett LCDH kiadás a Romeo y Julieta Cupidos, ami egy Figuardo, a 148mm hosszú, 55-ös gyűrűméretű vitola Veronas néven ismert. Ez is rendelkezik másodlagos LCDH gyűrűvel és ugyancsak 20 darabos kiszerelésben kerül majd forgalomba.

Romeo-y-Julieta-Cupidos

Vastagabb formában, de visszatér a Bolívar Gold Medal, mint special LCDH kiadás.

A Bolívar Gold Medal korábban a Habanos alapsor tagjaként szerepelt, míg a 90-es években el nem kezdték visszavágni a gyártását és 2011-ben meg is szüntették. A jó hír az, hogy az eredeti mérettől kicsit eltérve, de újra visszakerülnek az LCDH üzletek polcaira. Az új Bolívar Gold Medal 165mm hosszú, 48-as gyűrűméretű (az eredeti kiadás 42-es gyűrűméretű volt) a vitola neve pedig Partagás 15. A “Gold” neve a szivar csomagolására utal, ugyanis a szivar a fejrésztől a közepéig aranyszínű csomagolást kapott, amire rákerült a Bolivár szivargyűrű és az arany csomagolás végénél kapott helyet az LCDH megkülönböztető gyűrű is. Pontos megjelenési dátum és mennyiség nem ismert, de azt már lehet tudni, hogy 10 darabos kiadásban kerül az üzletekbe.

Bolivar-New-Gold-Medal-LCDH-2023
A Bolívar Gold Medal LCDH exkluzív kiadás, ezért csak a La Casa del Habano franchise üzleteiben érhető majd el, a Habanos Specialists üzletekben nem.

Jelenleg 157 La Casa del Habano franchise működik világszerte. Az üzletek a Habanos S.A. független tulajdonában lévő, de engedéllyel rendelkező franchise-ok. Az LCDH-licens megszerzéséhez az üzleteknek meg kell felelniük bizonyos minősítéseknek, beleértve a humidor típusára és a szivar lounge jellemzőire vonatkozó követelményeket. Az LCDH-k hozzáférhetnek bizonyos LCDH exclusive termékekhez, mint a fentebb említett Bolívar Gold Medal, és gyakran elsőbbséget élveznek az új szivarok első szállításakor.

A Habanos Specialists a Habanos S.A. egy másik franchise rendszerben működtetett üzletlánca, de ennek nem olyan szigorú a feltételrendszere, mint az LCDH-nak. Jelenleg globális szinten 1264 ilyen üzlet található, melyek elsősorban a kubai szivar kultúrát és a presztízst népszerűsítik, és gyakran érkeznek a Habanostól olyan kiadások, amik csak LCDH és Habanos Specialists üzletekben elérhetőek, például a fentebb említett Partagás Aliados és a Romeo y Julieta Cupidos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük