A Fuente manufaktura élő showműsora “Meet the Professor”

Meet the Professor

A Covid vírus megjelenése sokak mindennapi életét befolyásolta és befolyásolja a mai napig is. A pandémia hatása a szivarvilágot is felbolygatta, homokszem került a már hosszú évek óta jól beolajozott gépezetbe, és emiatt többek között megnövekedtek a szállítási idők, valamint ezek költségei, a teljes vagy részleges gyárbezárások következtében termeléskiesés következett be és sajnálatos módon a bizonytalanságtól tartva többen elhagyták a szakmát. Viszont érdekes adat, hogy mindezekkel szemben az eladási oldalon a prémium szivar felőli érdeklődés rekord magasságokba szökkent. Ez nagyban köszönhető annak, hogy a bezártságban az emberek új hobbikat kezdtek el keresni és egyre többen a szivarozásban vélték felfedezni az izgalmas újdonságot.

A Covid egy új, unortodox közlési csatornát nyitott meg a szivargyárak és a szivarfogyasztók között. Míg eddig az iparban a személyes kontaktust, személyes találkozókat, személyes jelenlét melletti edukációt tartották a legmegfelelőbb formának az információ átadásra, addig ez a trend a covid ideje alatt megfordult. A szivargyártók online csatornákon keresztül léptek kapcsolatba a fogyasztókkal, ezáltal pedig eddig nem látott számú fogyasztót tudtak közvetlenül elérni, sőt első kézből kaphattak visszajelzést termékekről a világ bármely pontjáról.

Az elsők közt indult a Fuente gyár saját facebook live showja a “Meet the Professor”. A beszélgetés állandó résztvevője Carlos “Carlito” Fuente, a Fuente gyár jelenlegi vezetője, Jeremiah Meerapfel, a kameruni borítólevél termesztés atyja és első számú beszállítója a Fuente családnak, továbbá a professzor, maga José Blanco, aki többek között a Fuentét megelőzően olyan nagy szivargyáraknak volt master blandere, mint a LA Aurora, Joya de Nicaragua vagy az E.P. Carrillo cigars.

A trió minden héten vasárnap, magyar idő szerint 21 órakor kezdődő facebook live showjukban a szivar iparban jól ismert illusztris vendégekkel kiegészülve csevegnek a szivaripar jelenlegi helyzetéről, hétköznapi témákról és persze nagyon sok személyes anekdota is elhangzik. A végeredmény egy nagyon könnyed és jól fogyasztható kis produktum, amivel a saját, eddig, a pandémiát megelőzően sokkal zártabb világukba nyerhetünk betekintést. A “Meet the Professor” show vendégei voltak korábban többek között Johnatan Drew, a Drew Estate szivarmanufaktúra vezetője, Steve Saka blender zseni, Pete Johnson, a Tatuje szivar képviseletében és Rocky Patel.

Az elkészült videók visszanézhetőek a Meet the Professor youtube csatornáján, de aki teheti, kövesse őket élőben a facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük